Cevapcici met tomaten-paprikasalade

Ingrediënten Cevapcici
·         1  Turks brood
·         2  rode uien
·         olijfolie om in te bakken
·         1 teentje knoflook
·         150 ml Griekse yoghurt
·         olijfolie extra vierge

Ingrediënten Tomaten-paprikasalade
·         4  trostomaten
·         2  gele paprika's
·         1  komkommer
·         2 el rode wijnazijn
 
 
Bereidingswijze Cevapcici
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Bak het Turkse brood in de oven in circa 8 minuten krokant.
  3. Pel en snipper een ui  
  4. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de cevapcici in circa 5 minuten gaar.
  5. Pel en snijd de 2 uien in ringen.
  6. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook door de Griekse yoghurt en breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en een paar druppels olijfolie extra vierge.
  7. Snijd het brood in porties en beleg met de cevapcici. Verdeel de uienringen erover en lepel royaal de Griekse yoghurt erover.

Bereidingswijze Tomaten-paprikasalade
  1. Snijd de tomaten in blokjes.
  2. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  3. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in blokjes.
  4. Meng in een kom de tomaten, paprika’s, komkommer, rode wijnazijn en een scheutje olijfolie extra vierge.
Cevapcici met tomaten-paprikasalade
Moeilijkheidsgraad
Bereidingstijd30 min
ProductenCevapcici