Falafel bowl met geroosterde groenten en couscous

Ingrediënten:
  • 1 doos Lekker&Anders Falafel
  • 75 g zoete aardappel, in reepjes
  • 50 g couscous
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • 1 sjalot, in kwarten
  • 6 kleine bospeentjes
  • een flinke hand spruitjes, gehalveerd
  • een handje babyspinazie
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak
 
Sausje:
  • 100 ml yoghurt (vegetarische optie: kokosyoghurt)
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje verse peterselie
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper naar smaak
 
 
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Leg de zoete aardappel, sjalot, bospeentjes en spruiten op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Plaats de plaat voor 20 minuten in de oven of tot de groenten een goudbruine kleur krijgen.
3. Bereid de falafel volgens de verpakking.
4. Los het bouillonblokje op in een half kopje kokend water. Laat hier de couscous in weken. Als de couscous te droog blijft, kun je nog wat water toevoegen.
5. Snij de peterselie fijn en meng deze door de yoghurt.
6. Pers de knoflook uit boven de yoghurt. Voeg het citroensap en zout en peper naar smaak toe aan het sausje.
7. Vul een kom met de babyspinazie, couscous, geroosterde groenten en falafel.
8. Serveer met het yoghurtsausje.

Eet smakelijk!
Falafel bowl met geroosterde groenten en couscous
Moeilijkheidsgraad
Bereidingstijd30 min
ProductenFalafel