Shakshuka met vegetarische Turkse pizza

Ingrediënten:
  • 1 doos Lekker&Anders vegetarische Turkse pizza’s 
  • 1 rode paprika
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 3 el zwarte olijven, in ringen gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl kerrie
  • 1/2 tl kaneel
  • zout en peper naar smaak
  • 1 avocado
 
Bereiding:
1. Snij de paprika, sjalotten en knoflook fijn en bak deze in een middelhoge pan in de olijfolie.
2. Voeg na 2-3 minuten de gerookte paprika, komijn, chilivlokken, kerrie, kaneel, peper en het zout toe en bak deze een minuutje mee.
3. Voeg nu de olijven, tomatenblokjes, tomatenpuree en ahornsiroop toe. Laat het geheel ongeveer een kwartier tot 20 minuten sudderen, maar blijf regelmatig roeren. Voeg eventueel een half kopje water toe als het te droog wordt.
4. Bereid de Turkse pizza’s volgens de verpakking.
5. Snij de avocado in blokjes.
6. Serveer de Shakshuka met de avocado, Turkse pizza en eventueel wat verse peterselie en chilivlokken.

Eet smakelijk!
Shakshuka met vegetarische Turkse pizza
Moeilijkheidsgraad
Bereidingstijd30 min
ProductenVegetarische Turkse Pizza