Zoete aardappel stamppot met rucola en falafel


Wat je nodig hebt (voor 4 personen):
  • 1 verpakking Lekker&Anders falafel
  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 1/2 knolselderij
  • 80 gram rucola
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 1 tl ras el hanout
  • 100 ml amandelmelk
  • Olijfolie om in te bakken
  • Zout en peper naar smaak
Bereiding
1. Schil de zoete aardappelen en knolselderij en snij ze in evengrote, grove stukken. Kook deze in een grote pan in 15 tot 20 minuten gaar.
2. Snij de rode ui, knoflook en chilipeper fijn. Bak de ui en de knoflook goudbruin in een beetje olijfolie en voeg vervolgens de chilipeper en ras en hanout toe.
3. Bereid ondertussen de falafel volgens de verpakking.
4. Giet de aardappelen en knolselderij af, voeg de amandelmelk toe en stamp dit met een pureestamper tot een grove puree.
5. Breng op smaak met zout en peper.
6. Schep de ui, knoflook, chilipeper en rucola door de puree.
Serveer met de falafel.

Eet smakelijk 
Zoete aardappel stamppot met rucola en falafel
Moeilijkheidsgraad
Bereidingstijd30 min
ProductenFalafel